in

Az állunk leesett – 209 kilós szaloncukor? Videó

Nagy titok és rengeteg előkészület előzte meg 2011-ben a leleplezést, hogy a Bonbonetti Choco Kft. elkészítette nemcsak Magyarország, de a világ legnagyobb szaloncukrát. Így tehát hivatalosan is új magyar rekord született, amiben a prímet ezúttal egy több mint kétszáz kilós szaloncukor vitte.

Az előkészületek már jó ideje folytak, hiszen egy ekkora méretű óriás szaloncukor előállítása nemcsak az érdeklődők, de maguk a kivitelezők számára is újdonság volt. A Magyar Rekordok által hitelesített mega szaloncukor tehát összesen 209 kilogramm, ami jóval meghaladja az eredeti elképzeléseket.

„Nagy kihívás volt ez mindannyiunk számára, hiszen először is azt sem tudtuk, miként fog viselkedni maga a marcipán massza, és az őt körülvevő csokoládéborítás. Mindent az eredeti előállítási mód szerint kellett elkészítenünk és összeállítanunk, hiszen csak így lehet hiteles a rekord. Vagyis ugyanolyan alapanyagokból, ugyanolyan módon kellett elkészülnie, ugyanazzal az íz világgal. Ma már büszkén mondhatom, hogy ez sikerült ” – mondta Sánta Sándor, a Bonbonetti vezérigazgatója.

Az óriás szaloncukor elkészítésének célja nem csak önmagában a rekord felállítása volt, hanem, hogy felhívja a figyelmet a különleges hungaricum sajátosságaira.

„A Bonbonetti Csoport, hazánk legjelentősebb kapacitásokkal bíró csokoládégyára a világ legnagyobb szaloncukrát gyártotta le, s ezzel hívja fel a figyelmet a valódi csokoládé és a magas tápértékű anyagok, azaz a minőség fontosságára a szaloncukrok esetében is. Az óriás szaloncukor tömege több mint kétszáz kilogramm, melyből 20 ezer szaloncukor szem is kitelne, míg hossza 3 méter, s így egy 60 méter magas karácsonyfa ékes dísze lehetne” – tette hozzá Sánta Sándor.

A karácsonyi forgatagban és az elállítás körüli aggodalmak közepette sem feledkeztek meg arról a készítők, hogy az elkészült óriás szaloncukrot jótékony célra ajánlják fel. A szerencsés gyermeksereg, ahova ez a hatalma édesség kerül, a Béke Gyermekotthon, ahol közel száz bentlakó várja, hogy a Bonbonetti Jézuskája elhozza nekik az egyedülálló és különleges édességet.

Várjuk a véleményed!

Aranyos lett a Tesco 2016-os karácsony reklámja

Adam Sandler: The Chanukah Song