in

Adventkor is szól a harangjáték a debreceni Nagytemplomban

Huszonnégy harangból felcsendülő harangjáték lesz hallható vasárnap a debreceni református Nagytemplomban annak emlékére, hogy az első istentiszteletet 1819. november 24-én tartották az ikonikus épületben – tájékoztatta a helyi egyházközség pénteken az MTI-t.

Emlékeztettek arra, a Debrecen-nagytemplomi református egyházközség elnöksége a múlt év végén, a kétszáz éves jubileum alkalmából határozta el, hogy méltó és maradandó emléket állít az első istentiszteletnek.

Az egyházközség tavaly novemberben hirdetett adománygyűjtést egy 24 harangból álló harangjáték elkészítésére, amely – mint írták – “kivételes zenei ritkaságnak számít hazánkban”.

A harangjáték elkészítéséhez szükséges 20 millió forint rövid időn belül összegyűlt az adományozóknak köszönhetően, akik között magánszemélyek, vállalatok, egyházi és önkormányzati szervek is voltak – jelezte az egyházközség.

A nagytemplomi harangjáték beprogramozott művei között zsoltárok, komolyzenei művek és népdalok egyaránt megtalálhatók. A dallamok először a vasárnap délelőtti ünnepi hálaadó istentiszteleten csendülnek fel, amelyen Fekete Károly tiszántúli református püspök hirdet igét.

A harangjáték adventkor minden vasárnap megszólal majd, és a későbbiekben a tervek szerint naponta hallható lesz.

Várjuk a véleményed!

Karácsonyi dekoráció – Készíts saját karácsonyi dekorációt

Óvatosan a vásárlással – az év végéig bővül a karácsonyi kínálat