in

Adventi programok Szolnokon

Csaknem egy tonnás adventi koszorúval, nyolc méteres karácsonyfával, változatos kulturális és szórakoztató programokkal, gasztronómiai kínálattal, kézműves kirakodó vásárral, különleges ajándékokkal várja az érdeklődőket az adventi időszakban a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.

Szabó István, Szolnok alpolgármestere a rendezvényeket beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a megyeszékhelyen komoly tradíciója van a karácsonyi készülődésnek, idén összesen 101 faházat állítottak fel a Kossuth téri adventi faluban és a karácsonyi vásár Hild téri helyszínén.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. vezetője elmondta: az adventi falu péntektől az újév első napjáig várja az érdeklődőket. A nyitásakor már “ünnepi köntösben” lesz látható a Kossuth tér – amelynek díszkivilágításához 5 kilométer fényfüzért használnak fel – , a téren levő 25 faház, a 8 méteres karácsonyfa, valamint az 5 méter átmérőjű adventi koszorú. Utóbbi készítése 600 kilogramm fenyőt, 100 kilogramm örökzöldet igényel. Emellett 100 méter díszítőszalag, 20 kilogramm drót, 20 méter díszítőháló, 100 óriástoboz és számtalan díszgömb kerül a koszorúra, amelynek tömege így megközelíti az egy tonnát.

Az ünnepi hetek alatt kulturális és szórakoztató műsorokkal is várják az érdeklődőket: az országosan ismert fellépők mellett utcazenészek, Mikulás-programok, bemutatók, egyházi gyertyagyújtások lesznek, az óévet szilveszteri bulival búcsúztatják.

Az adventi hetek idején a Hild téren található 76 faház változatos kínálata adhat ötleteket az ajándékozáshoz. A téren a karácsonyi vásár december 2-án nyitja kapuit és egészen december 24-ig látogatható.

– mti .

Várjuk a véleményed!

Egy igazán gyönyörű karácsonyi dal a jóságról és szeretetről

Érdekes számokkal – A Tesco ezekkel készült a karácsonyra