in

Adventi programok Szolnokon

Hirdetés
Hirdetés

Csaknem egy tonnás adventi koszorúval, nyolc méteres karácsonyfával, változatos kulturális és szórakoztató programokkal, gasztronómiai kínálattal, kézműves kirakodó vásárral, különleges ajándékokkal várja az érdeklődőket az adventi időszakban a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.

Szabó István, Szolnok alpolgármestere a rendezvényeket beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a megyeszékhelyen komoly tradíciója van a karácsonyi készülődésnek, idén összesen 101 faházat állítottak fel a Kossuth téri adventi faluban és a karácsonyi vásár Hild téri helyszínén.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. vezetője elmondta: az adventi falu péntektől az újév első napjáig várja az érdeklődőket. A nyitásakor már “ünnepi köntösben” lesz látható a Kossuth tér – amelynek díszkivilágításához 5 kilométer fényfüzért használnak fel – , a téren levő 25 faház, a 8 méteres karácsonyfa, valamint az 5 méter átmérőjű adventi koszorú. Utóbbi készítése 600 kilogramm fenyőt, 100 kilogramm örökzöldet igényel. Emellett 100 méter díszítőszalag, 20 kilogramm drót, 20 méter díszítőháló, 100 óriástoboz és számtalan díszgömb kerül a koszorúra, amelynek tömege így megközelíti az egy tonnát.

Az ünnepi hetek alatt kulturális és szórakoztató műsorokkal is várják az érdeklődőket: az országosan ismert fellépők mellett utcazenészek, Mikulás-programok, bemutatók, egyházi gyertyagyújtások lesznek, az óévet szilveszteri bulival búcsúztatják.

Az adventi hetek idején a Hild téren található 76 faház változatos kínálata adhat ötleteket az ajándékozáshoz. A téren a karácsonyi vásár december 2-án nyitja kapuit és egészen december 24-ig látogatható.

– mti .

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!
Hirdetés

Egy igazán gyönyörű karácsonyi dal a jóságról és szeretetről

Érdekes számokkal – A Tesco ezekkel készült a karácsonyra