in

Advent Várkert Bazár 2016: programok, fellépők

Tavaly első alkalommal, hagyományteremtés szándékával megrendezett, óriási népszerűségnek örvendő adventi programsorozatunkat idén is szeretnénk megvalósítani, egy kicsit nagyobb léptékű formában, a Várkert Bazárban és az előtte található Ybl Miklós téren.

A november 26. és december 18. közötti időszakban számos program várja majd a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében a kilátogatókat.  Valamennyi korosztály számára tartogat különlegességeket az esemény. A kicsiknek kézműves foglalkozás, gyermekjátszó, táncház, interaktív gyerekműsorok. A késődélutáni, esti szórakoztatásról hazánk kiemelkedő művészei, társulatai gondoskodnak, többek között Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok zenekar, az Omega, a Nemzeti Táncszínház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház.

NAPKÖZBENI PROGRAMOK vasárnaponként

15:00-19:00    VARÁZSLATOS TÉLI GYERMEKVILÁG

Multifunkcionális terem és aula
Gyerekasztal: karácsonyi lámpás és mécses, gömbdísz, füzér és apró ajándék készítése
Manókonyha – mézeskalács díszítés, szaloncukor készítés
Környei Alice interaktív gyermekjátszója a legkisebbeknek
Ügyességi játékok kicsiknek és nagyoknak
Interaktív gyermekelőadások: koncertek, örömzene – örömtánc, bábjáték stb.
Az önfeledt, játékos napot pedig egy-egy kiváló társulat, együttes, énekes előadásával zárjuk.

November 27.

Presser – Sztevanovity – Horváth: A padlás – félig mese, félig musical

A zalaegegerszegi Hevesi Sándor Színház előadása
Ezen a Padláson, „Ég és Föld között” minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények…

December 4.

Ünnepi táncelőadás a Nemzeti Táncszínház szervezésében

Tavaly nagy sikerrel került bemutatásra a Holle anyó táncjáték és ezt az együttműködést folytatva, a Nemzeti Táncszínház idén is különleges előadással készül a második adventi hétvégére.

December 11.

Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar adventi koncertje

A világhírű Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán operaénekesnőt nem kell bemutatni senkinek. Az estén, a hazánkban legtöbbet koncertező Magyar Virtuózok Kamarazenekarral karöltve, felejthetetlen zenei élménnyel kápráztatják el a közönséget.

December 18.

Omega karácsony

Az Omega Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas rock együttes története során széles tömegeket mozgatott meg itthon és külföldön egyaránt. A koncerten a legnépszerűbb slágerek mellett felcsendülnek ünnepi dalok, sajátos hangszerelésben, a karácsonyi készülődés jegyében.

Ünnepi gyertyagyújtás

Minden vasárnap népszerű írókat, előadókat hívunk, hogy ünnepi gondolataikat megosszák a látogatókkal és meggyújtsák a Hello Wood által készített adventi koszorú gyertyáit. Tavaly többek között Csukás István, Lackfi János, Böjte Csaba ferenc rendi szerzetes.

Európa legnagyobb gyertyái, fényfestéssel

A tavalyi év egyik leglátványosabb budapesti installációja, a Várkert Bazár előtt felállított közel 7 méteres adventi gyertyák voltak. A belföldi és külföldi turisták ezrei fotózkodtak Ybl Miklós építészeti remekművével a háttérben, így hírét vitték nemcsak a csodaszép Várkert Bazárnak, hanem a magyar kreativitásnak is.

Társadalmi felelősségvállalás

Az advent a készülődésről, egymásra figyelésről szól. Az Advent a Várkert Bazárban szervezői számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, éppen ezért részt vettünk tavaly is az Ökumenikus Segélyszervezet „szeretet.éhség.” Országos Adventi Pénzadománygyűjtő kampányában és teret adtunk a szervezet, valamint a Dévai Szent Ferenc Alapítvány adománygyűjtő kezdeményezéseinek. Idén is hasonló összefogással szeretnénk a rászorulókon segíteni.

MOME Bazár

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem különböző tanszékeivel közösen együttműködve szeptember elindítunk egy pályázatot, mely a tanszék tanárainak szakmai felügyelete mellett zajlik. A legjobb pályaműveket 1-1 kísérőesemény keretében bemutatjuk a rendezvénysorozaton, így megrendezésre kerül többek között a textiltanszék divatbemutatója, egy gasztronómiai bemutató és kisebb kiállítások is. Valamint lehetőséget biztosítunk, hogy a vásárba látogatók megvásárolhassák.

Célunk, hogy bemutassuk és teret adjunk az új generáció tehetségeinek és ezáltal egy olyan fiatal látogatóközönséget is elérjünk, akik a jövő meghatározó szereplőivé válhatnak és a Várkert Bazár egyéb, színvonalas programjainak célközönsége lehet.

VÁSÁR

Új vizualitás hagyománytisztelő, de mégis előremutató megvalósításban
Idén bővíteni szeretnénk az eseményt és egy olyan különleges vásárt megépíteni, amellyel nem találkozhatnak máshol, Budapesten. A Hello Wood egyedi faházaiból egy mini várost építünk fel, melyben a Népművészeti Egyesületek Szövetségének szervezésében hazánk képző- és iparművészei kínálnák termékeiket, valamint a MOME Bazár díjnyertes pályázatait tekinthetőek és vásárolhatóak meg. A vendéglátás területén ugyancsak egy új vonalat szeretnénk követni, bemutatni. A gasztronómiai ínyencségekről a Magyar Street Food Egyesület tagjaiból álló csapat gondoskodna. Németország, Hollandi és Ausztria után, a guruló éttermek városunk meghatározói jelenlévői is. Nyilvánvalóan nem a cicomás tálalással vagy a vendégtér kinézetével fog hódít, viszont látványkonyhás jellege sokkal közvetlenebb élményt nyújt a készítőnek és a fogyasztónak is. Ennek a mini városnak a közepén egy víztiszta melegedő sátrat építenénk fel, ahol csodálatos panoráma mellett fogyaszthatják el a kiváló csemegéket és kortyolhatják a forró italokat. Emellett óriás képernyőn tekinthetik meg Budapest egyéb látványosságait, programajánlóit, hogy az itt eltöltött és eltöltendő napok valóban eseménydúsak és felejthetetlenek legyenek.

ADVENT AVÁRKERT BAZÁRBAN…ünnep és hagyomány új köntösben!

Várjuk a véleményed!

Omega karácsony 2016 – infok, jegyek itt

Omega – Kiskarácsony, nagykarácsony