in

A sepsiszentgyörgyieknek ez lesz a karácsonyi ajándék

Karácsonyra elkészül a főtér Sepsiszentgyörgyön. – írja az erdely.ma

A pontos határidő december 20-a, azaz az utolsó adventi gyertyagyújtás napja. Már ami magát az új sepsiszentgyörgyi főteret illeti, mert a szomszédos zöldövezet – ahova a Sárkánydombot tervezték – sorsa még bizonytalan.

Antal Árpád polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatót, és először örömének adott hangot, hogy a város lakói már birtokba vették a pénteken megnyitott részt. A kövezetre kitett asztalok közelében, a frissen ültett fák tövében egy-két éves csöppségek ásták buzgón a homokot.

November folyamán megérkeznek a padok, biciklitartók, virágos és szemetesládák is, az egész kültéri bútorzat, amiből eddig csak néhány lámpa és doboz látható, utóbbiak a rendezvényekhez szükséges elektromos csatlakozásokat rejtik. S noha még meglehetősen nagy felületen dolgoznak – a Székely Mikó Kollégium sarkától a városházáig –, a nehezén, a földbe rejtett vezetékeken és a három méter mélyen levő talajvíz-elvezető árok kiásásán már túl vannak, most már a kövezet lerakása következik.

A Czimbalmos Kozma Csaba városgondnok által ismertetett számok egészen pontos képet adnak a dolgok állásáról: a 7700 négyzetméternyi kövezett felületből 4500-nál több elkészült, a 2200 négyzetméternyi füves területből 1800 van már a helyén. 27 új lámpaoszlopot szereltek fel, és még 16-ot fognak (a leszerelt régieket a Kossuth Lajos és a Váradi utca alsó szakaszára költöztették), újrafestették a Tamási Áron Színház homlokzatát, néhány tűzfalat, és megkezdték az 1848-as emlékmű letisztogatását. November végéig a vizes pihenőhelyet is befejezik, ezenkívül egy földbe süllyesztett szökőkút lesz még a Sárkányölő szobra és a kis kőszínpad között.

Várjuk a véleményed!

Tablet karácsonyra – íme 5 javaslat

Karácsonyi Vásár Zirc 2015: íme az időpont