in

A karácsonyi díszkivilágítást már elkezdték felszerelni

Bár még csak október vége van, de – az elmúlt évekhez hasonlóan – már most elkezdték felrakni a fákra a karácsonyi díszkivilágítás elemeit Debrecenben – írja a haon.hu.

A polgármesteri hivatal közleményéből kiderül, hogy a karácsonyi fényjátékot idén összesen 150 ezer fényforrás fogja biztosítani.

A Piac utca teljes hosszában, a Kossuth tértől a Petőfi térig, a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, a Kálvin téren, a nyugati kiskörúton, a Darabos utcán, a Burgundia utcán, a Simonffy utcán, a Hal közben, valamint Kismacson, Nagymacson, Bánkon, Dombostanyán és Józsán lesz díszkivilágítás. A Piac utcán újra látható lesz a fényfa és a fényszökőkút.

Az Aranybikától a Nagytemplomig tartó szakaszon – összesen 22 fán – LED égőket alkalmaznak, melyek energiatakarékosak, a hagyományos izzóknál lényegesen nagyobb élettartamúak és fényerejűek.

Az idei évben új elemeket is telepítenek a villamos sín fölé, a Nagytemplomtól a Csonka templomig. Az égőket először advent első vasárnapján, november 29-én este kapcsolják majd fel.

Várjuk a véleményed!

Karácsonyi döbbenet: ez volt a szaloncukorban

Karácsonyi vásár 2015 – Bécs: Helyszínek, időpontok