in

A 10 legjobb emésztést segítő étel

A legjobb emésztést segítő ételek címmel hasznos anyagot közölt a Vitaful.hu.

Részletek: A legjobb emésztést segítő ételek

Amint az étel a szájon át a testünkbe ér, megindul az emésztési folyamat. Különböző ételek segíthetnek ennek a folyamatnak a különböző szakaszaiban: egyesek a gyomor munkáját segítik elő, míg mások a bélrendszert támogatják.

A rostok nélkülözhetetlenek az emésztőrendszerünk egészsége szempontjából, de ha valaki idáig túl kevés rostot fogyasztott, akkor a legjobb, ha lassan növeli a rostbevitelt, kezdve az oldható rostokkal, például zabpehelyből, almából és banánból.

A rostbevitel túl gyors növelése káros lehet az emésztés szempontjából, puffadást és székrekedést okozhat. Magas rosttartalmú ételek mellé mindig fogyassz elegendő mennyiségű folyadékot is! Néhány étel, amivel hatékonyan segíthetjük az emésztőrendszerünk működését:

Tápanyagban gazdag ételek

Az emésztést elősegítő ételek többsége tápanyagokban, például rostokban és probiotikumokban gazdag. Az emésztési problémákra hajlamos embernek előnyös lehet a kisebb étkezések fogyasztása, valamint az egészséges rostfogyasztás és az esetleges kiváltó ételek elkerülése. Azonnali megoldásként étkezés után fogyassz gyömbér vagy meleg citromos vizet, ezzel felgyorsíthatod az emésztőrendszered működését és gyorsabban elmúlik a kellemetlen teltségérzet.

Bővebb – A legjobb emésztést segítő ételek

Ha gyakran tapasztalsz emésztési panaszokat, akkor fordulj orvoshoz, elképzelhető, hogy ételintolerancia vagy más betegség áll a háttérben.

Forrás – teljes anyag: Vitaful.hu

A A 10 legjobb emésztést segítő étel bejegyzés először a Spórolj naponta! jelent meg.

Várjuk a véleményed!

Méhpempőt keresel? Adunk egy tippet!

Finom, könnyen elrágható vitaminok most kedvezménnyel